torsdag 18. desember 2008

Ferdige i Desember

mimouna: Da ble det endelig presentmuddar her i huset også. Og jammen ble det en hel del av dem da jeg først kom i gang.



elinbh:



atina: Då er eg ferdig med pulsvantene for desember. Valget denne gong fallt på presentmuddar.
Desse var eit enkelt og raskt prosjekt. Eg har strikka dei på p nr 3.5 og brukt alpakka frå ulike produsenter.



mimouna: Mønsteret er Warm Cable Armwarmers, selv om de ikke akkurat varmer så langt oppover armene da. Syntes faktisk de var litt korte. Men varme ble de i alle fall, strikket i dobbel Mini Butterfly på pinne #5,5.




Lillesnuppa: Pulsvarmere jeg valgte å strikke i desember var Warm Braid Cable Wristwarmers. Disse er strikka på pinne 4,5 med Dale Freestyle. Kanskje litt for tynt garn da de er litt i knappeste laget for meg. Men fine var de da ;)

mandag 1. desember 2008

Mønster Desember!

Årets siste mønster damer!

Håper dere liker dem.

Mønster 1: Warm Braid Cable Wristwarmers

Mønster 2: Stranded fingerless mitts

Mønster 3: DROPS pulsvarmere med flettemønster i "Karisma" og "Symphony"

Mønster 4: Presentmuddar

Ønsker dere alle en GOD JUL og lykke til med alle strikkerier og heklerier i det nye året =)

Ferdige i November

Mimouna: Først da jeg skulle ta bilde oppdaget jeg at flaggermusene mine ikke var like. Den ene ble visst en Batman-mus, hehe. To maskesting ordner nok den saken. Er neimen ikke helt sikker på hvilken jeg skal endre, synes begge var tøffe. Kanskje de rett og slett skal få lov til å være sånn?

Det ble bare en av disse. Men den ble så komisk i fasongen at jeg måtte ta bilde før den ble rekket opp igjen. Ser ut som jeg har strikket en tekanne jo!
Alt for kort og vidt bråt, selve hånden ble også kort og vrangborden for trang. Da får vi prøve en av de andre novemberoppskriftene. Dette mønsteret var ikke mye å skryte av nei.

Denne gangen fikk de litt mindre tekannefasong, men navnet ble liksom hengende ved dem, hehe.
Dobbelt garn - en tråd Ullteppegarn + en tråd Finull (tror jeg) og strømpepinner # 3,5. Jeg la opp 40 masker til perlestrikk-kanten og økte til 44 da jeg gikk over til glattstrikk. Dessuten puttet jeg på noen ekstra omganger her og der siden de forrige ble så korte. Øverst og på tommelen strikket jeg Blueberry Waffles-mønster (to omg ribb, to omg glattstrikk) slik at de ikke trakk seg så mye sammen. Jeg heklet en rad fm nederst på mansjetten til slutt.



atina: Mohair mittens strikka i mirasol på p nr 3. Eg strikka nokre omg med ribb strikk fyrst, pga at med berre perlestrikkinga vart dei så vide. På mønsteret er det dobbel perlestrikk, men eg har strikka enkel, eg leste mønsteret litt for snart. Etter at eg hadde auka til tommel fellte eg av og strikka vidare rundt.



elinbh: Her kommer bilde av min. Bittelitt kortere og brukt mindre masker. Men er fornøyd med resultatet.



Lillesnuppa: Denne måneden falt valget mitt på pulsvarmerne Mohair Mittens. Greie å strikke, ikke verdens peneste, men ok. Synes kanten med dobbel perlestrikk ble for løst. Skal strikke et par til, men da blir det nok vrangbord med 2 rett og 2 vrang. Straks trådene var festet ble de gitt bort.


Denne gangen har jeg valgt å strikke vanlig vrangbord i stedet for dobbel perlestrikk. Disse satt godt på hånda. Blir nok sendt i posten om noen dager til søskenbarnet mitt i Volda ;)